Snabba, enkla Langos


I helgen var det Foodfestival i Göteborg, där serveras det allt mellan älgkebab, thailändska fiskbollar, kanderade äpplen och även, Langos. En drömmig kombo av sälta, syrlighet och krispigt friterad deg. 

Då fick jag och min kille idén att vi skulle laga det själva! Efter att jag sett Mattias Kristianssons tiktok där han gör langos på världen snabbaste och enklaste sätt, då var det självklart att vi skulle laga det. Vem som helst kan laga dessa och det blir såå goda. 

Länk till Mattias kristianssons tiktok - https://vm.tiktok.com/ZMNKFNxKF/

(Vi fick ihop 6 st langos)

Det du behöver är följande: 

- Pizzadeg, vi köpte denna - Popbakery Pizzadeg

- Mjöl

- Olja att fritera i, vi använde rapsolja

till Garnering:

-Gräddfil

-Tång kaviar, (så även du som är lakto- vegetarian kan njuta av maten.) 

- Hackad Rödlök 

- En riven ost som man själv föredrar, vi valde den här: https://www.mathem.se/varor/riven-pizzaost/riven-ost-pizza-200g-arla-koket

Gör såhär: 

1. Börja värma oljan i en (helst) djup stekpanna, kavla ut pizzadegen och använd mjöl för att få den lite mindre klibbig, enklare att kavla. Mattias använder i sin video en skål för att skära ut langosformen med en kniv, det gjorde vi också, blev jättebra. Sen drog vi lite i degen för att få till en oval form.

( om du inte har en termometer till oljan, kan du ta en bit deg och lägga i oljan för att se ifall den är tillräckligt varm. Om degen börjar friteras ganska direkt, så är oljan tillräckligt varm.)  

2. fritera dina langos och lägg dem på en tallrik med hushållspapper, så pappret suger upp överflödet av olja.


 

3. Hacka upp rödlöken, ta fram tångkaviaren, osten och gräddfilen. Fyll dina langos, käka, njut! 


En enkel maträtt att laga tillsammans ❤️








Kommentarer

Populära inlägg